Dapatkan Segera

Posted by Tukya Labels:


BUKU BARU, BOLEH PESAN SEKARANG.
Sila kunjungi PESTA BUKU KEDAH PADA 28,29,30 November 2008 di Perpustakaan Kedah.


JIWA HAMBA, sebuah buku kritik budaya Melayu SUDAH TERBIT!
Pesan segera kepada:
Azizi Hj Abdullah
424 Taman Bersatu
09000 Kulim Kedah
RM15, termasuk pos. Jika anda memerlukan tanda tangan penulis, sila nyatakan dalam pesanan.
(Bayaran hanya dengan wang pos atas nama Azizi bin Abdullah)MEMOIR SEORANG GURU: Novel yang sangat menyentuh perasaan bekas murid. Kasih sayang yang tersembunyi. Benci yang terlindung.
RM13, termasok pos.
Pesan kepada alamat di atas. Masih ada dalam simpanan penulisnya.
Kepada yang memerlu tanda tangan, sila nyatakan dalam pesanan.

TUNGGU JUGA NOVEL BERTEMA TASAUF. AKAN TERBIT
DIARI HALIMUNAN DEE

Rang Tua terpesona kelembutan suara perempuan hanya dalam talian

5 comments:

 1. Che Moq™

  salam tukya,

  Selama ini semua blogger hanya melayari laman blog blogger lain dan bertukar komen. Kini marilah kita bersama memulakan inisiatif baru untuk berbincang dengan lebih efektif dalam usaha menghubungkan sesama kita bersama dengan lebih pantas dan mudah. Mulakanlah langkah setapak dengan menyokong usaha ini bersama.

  Sebentar tadi (Jam 8.35 pm sehingga 12.25 am) 20 November 2008 berlangsungnya satu konferensi pertama bagi bloggers yang menyahut seruan blogger Penembak Tepat dalam usaha bersama untuk bergabung idea di Yahoo Messenger.

  Antara bloggers yang sempat hadir adalah :-

  1. Panglima Cyber = penembak-tepat.blogspot.com
  2. Che Moq = che-moq.blogspot.com
  3. Zealforce = Pemerhati bukan blogger
  4. Sarfa MS = sarfarizmalsaad.blogspot.com
  5. Hakeem = sejarahmelayu.blogspot.com
  6. Cheguman = waadat.blogspot.com
  7. Ah Lang = perigijernih.blogspot.com
  8. Dato Seri Andalas = medan-info-kita.blogspot.com
  9. Dr Novandri = novandri.blogspot.com

  (Nama dalam catatan Che Moq. Jika ada nama blogger yang hadir tetapi Che Moq tidak maklumkan diatas, sila tinggalkan mesej di dalam komen)

  Ia satu inisiatif Penembak Tepat bagi merapatkan saf dan hubungan sesama blogger yang mana lebih cenderung mencintai hak, maruah dan keistimewaan bumiputera khususnya melayu yang tidak senang dengan :-

  1. Sikap pemimpin pembangkang Pakatan Rakyat yang mula menunjukkan belang dengan menggadaikan maruah dan hak melayu.
  2. Blogger Pakatan Rakyat yang menggunakan sumber palsu fitnah dan gosip di dalam penulisan mereka kepada pemimpin dan blogger lain.

  Senarai mereka yang menyertai team ini akan diletakkan di dalam bloglist khas di blog masing-masing (usaha sendiri tuan blog untuk membuat bloglist baru bagi semua ahli group) khusus bagi ahli yang menyertainya. Nama group akan dibincangkan di perjumpaan kedua malam ini jam 9 malam (21 November 2008). Antara nama awal yang telah dibincangkan sebentar tadi adalah Parlimen Blogger Malaysia, Angkatan Blogger Malaysia dan Team Blogger Negara. Semua ahli digalakkan dan dialu-alukan untuk memberi sumbangan idea tentang nama,logo dan slogan yang akan dibina.

  Siapa yang layak untuk menyertai?

  1. Bloggers UMNO tidak kira dari penyokong pro Pak Lah, Najib, Muhyidin, Isa Samad, Muhd Taib, Ali Rustam, Khairy, Mukhriz, Khir Toyo atau sesiapa sahaja tidak kira di dalam dan luar negara.
  2. Bloggers neutral yang mahu menegakkan hak dan keistimewaan melayu dari terus dicabul.
  3. Bloggers Pakatan Rakyat yang sudah muak dengan perjuangan palsu parti pimpinan Anwar Ibrahim, Lim Kit Siang dan Hadi Awang.
  4. Bukan Bloggers (akan dinilai penembak tepat)

  Setiap ahli akan menziarahi blog ahli lain dan saling bekerjasama memberi komen dan pendapat tentang sesuatu isu atau masalah dan pandangan yang berlaku atau disentuh oleh team kita. Semua dialu-alukan berkongsi idea, pendapat dan cadangan sesama ahli.

  Begitu juga jika ada blog yang dilihat tidak mengamalkan etika sebagai blogger terhormat maka kita akan gerakkan team ini bagi menegur beramai ramai tindakannya demi mengelakkan kesan yang buruk terhadap negara kita.

  Di dalam konferensi pertama sebentar tadi, kelihatan usaha ini membuahkan hasil dengan visi dan misi ianya diwujudkan dapat dicapai dan berjaya memisahkan fahaman dan sokongan peribadi masing-masing demi berkongsi idea untuk menyerang Pakatan Rakyat. Semua forumer yang berbincang sepakat dengan memulakan sesi taaruf suai kenal, bertukar email dan laman blog untuk di masukkan ke bloglist, bersembang tentang tujuan bersama dan juga cadangan-cadangan menarik untuk dibawa ke konferensi kedua malam ini (21 November 2008)

  Objektif utama cadangan penembak tepat selaku Speaker Dewan adalah :-

  1. Mengumpulkan blogger2 pembela negara
  2. Mempromosi blog blog team di blog ahli team.
  3. Memberi komen pandangan setiap artikel yang ditulis oleh team blogger.
  4. Melawan pandangan songsang terhadap usaha murni kerajaan serta mengkritik tindakan yang dirasakan tidak sesuai dibuat oleh kerajaan dengan berhikmah dan mauizah hasanah.
  5. Mengeratkan hubungan antara blogger utk pengaliran info maklumat terkini.
  6. Memastikan agama bangsa dan negara dikuatkan dengan team blogger harapan Malaysia ini.

  Di harap dapatlah kiranya bloggers bersama memulakan langkah awal bersama dengan add email penembak tepat di bawah untuk memulakan gerakan membina rangkaian blogger negara Malaysia. Pada peringkat permulaan conference room di bawah YM panglimaperangcyber@yahoo.com akan digunakan sementara usaha membina medium perbincangan yang lebih baik akan dilakukan:-

  Email Speaker Dewan : panglimaperangcyber@yahoo.com
  Email Che Moq : utusan_che_moq@yahoo.com

  Semua dijemput hadir ke konferensi maya kedua pada :-
  21 November 2008 / 9.00 Malam
  Perhatian : Sila add YM email speaker dewan untuk menyertai

  Laporan oleh :-
  Che Moq ( che-moq.blogspot.com )

 1. Anonymous

  che Moq
  Sangat samar anjuran ini. Kenapa PKR yang menjadi sasaran? Apakah bengkok Umno yang hendak diurut betulkan?
  Jangan fikir apabila ada kritikan terhadap PKR atau mana-mana parti, bererti bloger itu meluat dengan parti itu.

  yang penting, apa yang tersirat sebenarnya. jangan bawa bloger menjadi pak turut.
  Salam.

 1. Anonymous

  sdra che moq,
  saya dah lawati senarai blog yang sdra sebutkan di ruangan ini.
  maaf, tidak ada satu pun yang menarik. semuanya ampu belaka.
  penulis blog yang tulis, tak seperti ini.
  salam

 1. lan fisherman

  apa yang susah, umno ada blogger, pkr adablogger, pas ada blogger, ngo ada blogger, perlihatkanlah kejituan masing-masing mengolah serta mengadun sesuatu berita atau cerita kerana para pengunjung blog bukannya golongan yang tidak cerdik, cuma che moq je yang gelabah , yang benar tak semestinya umno,yang sesat tak semestiyan pkr, yang terbaik tak semestinya pas.guane gamok tukya!

 1. longge

  Several series of louis vuitton have been through special protective procedure when louis vuitton bag are produced by artisans to prevent dusk and stain, so you’d be more cautious to keep the protecting layer during cleaning. A Louis vuitton bags is a status of endless fortune and timeless luxury. To prolong the glorious journey, you should serve it as a long-term investment and it certainly will repay you juicy interests with the longevity of your lv .